Wedstrijdverslag Heren 1

Nieuws afbeelding

Zondag 19 september 2021
Helmond – Naarden 2-2
Wat was het fijn om weer op ons eigen veld een officiële wedstrijd te mogen spelen. Met prachtig weer en geweldig publiek langs de lijnen. Wij hebben genoten van jullie en hopelijk jullie ook van ons.
Na een strakke warming up begonnen we goed aan de wedstrijd. De wedstrijd golfde op en neer en er waren voor beide teams kansen om de score te openen. De score werd door Paul Meijerink, onze aanvoerder, geopend nadat de strafcorner van Niels Kessels door de keeper werd gekeerd maar hij een eenvoudig in te tikken rebound open liet liggen. 1-0 voor de thuisploeg en dat werd gevierd!
Echter, was het feestje van korte duur. Want enkele minuten later kreeg Naarden een strafcorner die 2 keer van de lijn werd gekeerd door de lijnstopper, maar alsnog door een knullig tikje van onze eigen aanvoerder in ons doel belandde. 1-1 en de spanning was weer terug.
In de tweede helft bleef het lang spannend. Met 1-1 als tussenstand gingen beide ploegen meer risico’s nemen. Dit resulteerde uiteindelijk opnieuw op een voorsprong voor Helmond door een sleep van onze Rens Hermkens. 2-1 en nu dat vasthouden dachten de spelers samen met het publiek.
Alleen ook deze gedachte was van korte duur, nadat Naarden weer binnen een paar minuten de gelijkmaker scoorden. Een doelpunt door een vrije slag buiten de 23 meter die direct de cirkel in werd gepompt en door een spits heel zachtjes in de goal getipt werd. 2-2 en daarmee de eindstand van de wedstrijd.
We hebben er 1 zwaar bevochten punt aan overgehouden. Daar zijn we blij mee, maar we zijn er nog lang niet. We willen meer en daar gaan we voor vechten en voor werken. We willen naast de supporters ook de invallers bedanken, Jeroen van Asten, Stijn Vermeulen & Luc de Wolf! Zonder jullie hadden we het niet kunnen doen afgelopen zondag.
Aankomende week een interessante week met op donderdag avond ons eerste bekerduel van dit jaar tegen Union om 20:30 op sportpark De Kluis in Malden en met zondag om 14:45 de wedstrijd uit tegen Hilversum. Voor beide wedstrijden kunnen we de steun van al onze supporters goed gebruiken, dus graag zien we jullie daar langs de lijnen! Lukt het niet om te kunnen kijken, dan is er sinds dit jaar ook de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden van de wedstrijd en live
beelden te kunnen ontvangen. Dat kan door lid te worden van de "Vriendjes van Helmond H1” app, voor meer info kan je contact opnemen met 0615354884.