De kluis is gekraakt! Wedstrijdverslag HC Helmond H1-KKHV Union H1

Nieuws afbeelding

Op zondag 7 oktober hebben wij het in een lastige uit wedstrijd voor elkaar gekregen om de drie punten mee naar huis te nemen. Hoe wij tot deze overwinning kwamen op sportpark ‘De kluis te malden leest u hieronder in het wedstrijdverslag geschreven door Etienne Rudolf:

Na het gelijkspel van zondag 30 september tegen LOHC overheerste toch het gevoel van vreugde omdat wij een goede teamprestatie neer hadden gezet. Een goede trainingsweek moest ons voorbereiden op de volgende pot ‘Union uit”. Union was een wel bekende tegenstander van ons, waar wij opvallend genoeg nog nooit eerder tegen hadden gespeeld in competitieverband de afgelopen drie jaar. Het beloofde een lastige pot te worden.

We begonnen de wedstrijd met volle overtuiging. We probeerde met onze volle druk fouten af te dwingen bij de verdedigers van Union. Dit resulteerde in een paar gevaarlijke omschakelingen van ons. Na ongeveer een kwartier te hebben gespeeld kregen we steeds meer overwicht in de wedstrijd en begonnen onze backs te strooien met briljante passes. Jammer genoeg kregen deze ballen geen beter einde. Na een aantal verkeerd aangenomen strafcorners kregen we onze derde corner. Deze leek in eerste instantie weer verkeerd te gaan, maar door snel en goed handelen van Paul wist hij deze om te toveren tot een doelrijke kans. De bal werd op de kop van de cirkel gecontroleerd en afgeschoven richting Etienne die hem met een verkapte sleep richting de goal slingerde. In de cirkel stond onze altijd scherpe spits/middenvelder/verdediger Luc de Wolf paraat om de bal in het net te tippen. 0- 1 in de 22ste minuut! Dit was een welverdiende voorsprong na de verschillende kansen die we al hadden gekregen. Net voor tijd kregen we nog een levensgrote kans via Jurre Janszen die als verkapte links midden mee was geslopen in de aanval. Na een lange splijtende pass vanuit achter op Stijn werd in de combinatie met Rens Jurre bereikt. Jurre zetten het op een rennen richting de cirkel maar werd door meerdere verdedigers van Union achtervolgd. Uiteindelijk op de strafbalstip werd hij door de verdedigers en hulp van de keeper gestopt. Dit was ook meteen het moment voor het fluitsignaal van de eerste helft.

Kort na de rust kwam Union op 1-1 door een corner die net niet door onze lijnstop Thomas kon worden gestopt. Na dit moment werd het spel van beide partijen slordig. Er volgenden verschillende kansen zowel voor ons als voor de mannen van Union. Voor de mannen van Union waren dit vooral strafcorners, maar door goed keeperswerk van onze goalie ging er geen één meer in. Aan de andere kant daarentegen kregen wij 8 minuten voor tijd wel een strafcorner. Na tactisch overleg met onze coach Sjef wist Paul precies wat hij moest doen. De bal werd op kop van cirkel gestopt en met een snoeiharde flats onder tegen de plank aan geschoten. 1-2 in de 62ste minuut. Na dit moment hockeyde wij het als ploeg volwassen uit zodat we de drie punten mee terug konden nemen naar Helmond.

Na vijf speelronden zijn wij nog steeds de trotse nummer 1 van de competitie. Op zondag 15 oktober staat op ons eigen veld Naarden op het programma. Afgelopen jaar hebben zij van ons de Silver Cup gewonnen en willen ons graag revancheren. We hopen jullie in grote getalen langs de lijn te zien. In het bijzonder willen we nogmaals onze dank uitspreken naar de trouwe supporters die ons weer hebben gesteund in Malden.