Wedstrijdverslag HC Eindhoven H1 - Helmond Heren 1 (1-5)

Nieuws afbeelding

Na twee overwinningen op een rij tegen HOD en MOP stond vandaag de uitwedstrijd naar Hc Eindhoven op het programma. Volgens kenners zou dit het laatste weekend zijn met mooi weer. Het zonnetje scheen, Helmonds publiek aan de zijlijn, twee lekkere trainingen gehad op woensdag en vrijdag, gas erop en hopelijk drie punten mee naar huis!

De key-elements van de wedstrijd zijn vooral plezier maken, aan de afspraken houden, ieder z'n taak, dan komt er ongetwijfeld een goed resultaat. We begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Eindhoven begon erg afwachtend aan de wedstrijd en zakte aardig ver in op hun eigen helft. Zo konden wij lekker de bal rondspelen om in de wedstrijd te komen. Door hoog baltempo ontstonden de ruimtes vooral aan de zijlijnen. Dit resulteerde in meerdere kansen aan Helmondse zijde, maar een doelpunt kwam pas nadat Floris van den Broek een mooie strafcorner verzilverde, 0-1. Eindhoven is in de eerste helft maar enkele keren in de buurt van de Helmondse cirkel gekomen wat betekende dat we verdedigend erg goed stonden. Aan het eind van de eerste helft maakte Laurens Helmes de 0-2 na een goede actie van Michiel Beukers. Tijdens de rust op voorsprong is gunstig, maar met maar twee doelpunten verschil zit de wedstrijd nog niet op slot..

In de tweede helft veranderde het spelbeeld vrijwel niet meer. Eindhoven nog steeds afwachtend, Helmond volledig in controle. Na doelpunten van opnieuw Floris van den Broek (SC), Michiel Beukers, en Paul Meijerink (SC) stonden er vijf doelpunten op het scorebord voor Helmond. Helaas werd er tussendoor ook nog een doelpunt aan Eindhoven 'gegund'. Ondanks het tegendoelpunt is 1-5 een geweldige uitslag en hebben we de drie punten weer binnen! Felicitaties aan Paul Meijerink die man of the match werd verkozen na de wedstrijd. Zijn strafcorner was dan ook fabuleus!

Wij hopen jullie volgende week weer te zien aan de zijlijn, we spelen om 14:45 thuis tegen EMHC. Na de wedstrijd staat er ook nog een mooi feestje op het programma, NEON-Party!