Teamindelingen & Selectietraject 2023-2024 Junioren

 

Nieuws afbeelding

Beste hockeyers en hockeysters van HC Helmond,

 

We zijn alweer bezig met het laatste deel van de competitieronde, dat betekent dat we alweer moeten gaan kijken naar het nieuwe seizoen 2023-2024.

De komende periode gaat daarom ook in het teken staan van het samenstellen van de junioren teams voor het nieuwe seizoen. Ons doel is dat alle junioren leden de mogelijkheid wordt geboden om op een passend niveau en met plezier te hockeyen.

 

Hierbij worden door de KNHB de volgende leeftijdscriteria gehanteerd:

 

Groep

Categorie

Leeftijd*

Jeugd

O18

16 - 17 jaar

 

O16

14 - 15 jaar

 

O14

12 - 13 jaar

 

O12

10 - 11 jaar

* Peildatum is 1 oktober

 

Junioren teams jongens O18, O16, O14 en O12

Helaas zien wij de laatste paar jaar een dalende lijn in het aantal hockeyende jongens, dit is niet alleen het geval bij HC Helmond maar deze trend zien we ook landelijk. Zoals het er momenteel uitziet zullen we in alle categorieën 2 jongens teams hebben behalve in de JO14 categorie, hier is waarschijnlijk maar één team. Daarom zullen we per lijn de teams samenstellen op basis van het beschikbare aantal spelers en het passende spelniveau en spelbeleving. Indien nodig zullen de coördinatoren van de Jongens lijnen contact opnemen om zaken toe te lichten. Voor de jongens kan daarom ook geen vriendenbriefje ingevuld te worden.

 

Junioren teams meisjes O18, O16 en O14

Alle teams zullen worden samengesteld op basis van leeftijd, hockeykwaliteit en motivatie van de speelsters.

 

Selectieteams MO18 en MO16

Voor deelname aan de selectie voor het MO18-1 team en het MO16-1 team zullen speelsters worden uitgenodigd door de TC-Junioren. Mocht je hierover vragen hebben dan kan je contact opnemen via het desbetreffende e-mailadres dat je vindt in de tabel verderop in deze brief, vermeldt hierbij je naam, team en telefoonnummer.

 

Selectieteam MO14

Het selectieproces bij het prestatie- en opleidingsteam in deze categorie bestaat uit 2 fasen: een preselectie fase en een selectie fase. De preselectie fase is voor iedereen toegankelijk en zal bestaan uit wedstrijdvormen. De selectiefase is alleen voor speelsters op uitnodiging van de TC-Jeugd en zal bestaan uit selectietrainingen.

De samenstelling van de groep die meedoet aan de selectietrainingen wordt bepaald aan de hand van de verkregen informatie uit de preselectie fase, aangevuld met de informatie die door de coaches, trainers en onafhankelijke selecteurs wordt aangeleverd.

 

We kennen voor de MO14-categorie een open inschrijving voor de preselectie fase. Dit houdt in dat ieder die gemotiveerd is om het volgend seizoen in een selectieteam te spelen zichzelf moet opgeven. Dit kan alleen door een mail te sturen voor vrijdag 12 mei 2023 met daarin je naam, team en telefoonnummer naar [email protected] .

 

 

Junioren teams meisjes O12

Voor de MeisjesO12 teams zullen we de bekende D-carrousel weer organiseren, hiervoor zijn alle speelsters uitgenodigd die volgend jaar in de Meisjes O12 spelen. Deze carrousel bestaat uit verschillende trainingsoefeningen waarbij begeleiders aanwezig zijn die alles uit zullen leggen en per groepje meedraaien. Na de carrousel zal een aantal speelsters nog uitgenodigd worden voor de selectietrainingen ten behoeve van de prestatieteams. De D carrousel vindt dit jaar plaats op woensdag 24 mei van 17.00 – 18.30 uur op veld B.

 

Vriendenbriefje

Ook voor komend seizoen kun je via het vriendenbriefje weer doorgeven bij wie je graag in het team wil komen. We zullen dan ons best doen om daar zo goed mogelijk rekening mee te houden Het vriendenbriefje kun je invullen via deze link: vriendenbriefje

Het vriendenbriefje moet voor zondag 21 mei 2023 ingevuld zijn.

Stoppen met hockeyen?

We hopen natuurlijk dat iedereen ook volgend seizoen weer doorgaat met hockeyen. Stop je met hockey? Geef het dan zo snel mogelijk door zodat we hiermee rekening kunnen houden bij de teamindeling. Uiterlijk opzeggen vóór 1 juni door een mail te sturen naar: [email protected]

 

Contact TC Junioren:

Bij vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met de TC-leden:

 

Categorie

Naam

E-mail

JO18

Ruud Bouwman / Martijn Gondrie

[email protected]

JO16

Ruud Bouwman / Martijn Gondrie

[email protected]

JO14

Ruud Bouwman / Martijn Gondrie

[email protected]

JO12

Ruud Bouwman / Martijn Gondrie

[email protected]

MO18

Marc van Hemert

[email protected]

MO16

Hanneke Aben - Verhagen

[email protected]

MO14

Riemer Coolen

[email protected]

MO12

Bas Noten

[email protected]

 

 

Met sportieve hockeygroet,

TC-junioren


Junioren | 9 Mei