Wedstrijdverslag Helmond Heren 1 - HOD Valkenswaard H1 (3-1)

Eindelijk is het weer zover. Het begin van het nieuwe hockey seizoen. Na het vertrek van een aantal spelers is de selectie aangevuld met spelers uit eigen jeugd waaronder Rens en Niels. Bas heeft vanuit het tweede de stap naar het eerste gemaakt en Martijn is van Mierlo naar het mooie Helmond gekomen. Nadat de laatste team foto’s geschoten waren mochten we meteen laten zien wat we waard waren tegen promovendus HOD. Dames 1 gaf vooraf al het goede voorbeeld door te winnen van Geldrop met 2-1.

Tijdens de teambespreking werd duidelijk wat de bedoeling was. Zonder de tegenstander te onderschatten was het nodig om drie punten in eigen huis te houden. Nadat we waren ingespeeld en de handen met de tegenstander waren geschud ging de wedstrijd van start. We begonnen scherp aan de wedstrijd wat resulteerde in kansen en corners. Na ongeveer een kwartiertje spelen kregen we opnieuw een corner die de keeper wist te stoppen. Deze dacht hem mooi naar de zijkant te verwerken maar had niet in de gaten dat captain Daan als aangever oplettend was om de bal op te vangen en te zorgen voor het eerste doelpunt van het seizoen. Nadat Marco het nodig vond om de tegenstander met een afschuwelijke tackle van achter neer te halen kwamen we tien minuten met een man minder te spelen. Met een man meer wist HOD echter niets te forceren. Toen we weer met elf man stonden konden we weer aanvallender gaan spelen waardoor we op een 2-0 voorsprong kwamen. Gemaakt door man of the match Laurens. Na de 2-0 kregen we genoeg kansen om de wedstrijd op slot te gooien, helaas lukte ons dit niet en was het zelfs HOD dat nog voor rust wist te scoren. Dit zorgde ervoor dat we in de tweede helft nog aan de bak moesten. Gelukkig werd ons spel beter en gaven we niets meer weg. Vijf minuten voor tijd wist Floris nog een corner binnen te slepen waarmee hij de eind uitslag bepaalde, 3-1.

Dit was een mooie reden om er een mooi feestje van te maken, georganiseerd door dames 1, die het clubhuis wederom prachtig hadden versierd. Wij hopen dat u allen hebt genoten van onze wedstrijd en het feestje naderhand. Wij danken jullie allemaal voor de support en hopen u weer langs de lijn te zien volgende week uit in Vught, waar we onze krachten mogen meten tegen MOP.