Teamindelingen en selectietrainingen jeugd

 

Nieuws afbeelding

De komende weken staan weer in het teken van het samenstellen van de jeugd teams voor het nieuwe seizoen. Doel is dat alle jeugdleden de mogelijkheid wordt geboden om op een passend niveau de hockeysport te bedrijven en zich met veel plezier te ontwikkelen in de hockeysport.

 

Hierbij worden door de KNHB de volgende leeftijdscriteria gehanteerd:

 

Groep

Categorie

Leeftijd*

Jeugd

A

16 - 17 jaar

 

B

14 - 15 jaar

 

C

12 - 13 jaar

 

D

10 - 11 jaar

 

* Peildatum is 1 oktober

Jeugd Teams A, B, en C categorie

Alle teams zullen worden samengesteld op basis van leeftijd, hockeykwaliteit en motivatie van de spelers.

 

Selectieteams A

Bij de selectieteams is deelname aan de selectietrainingen op uitnodiging van de TC-Jeugd. De samenstelling van de groep die meedoet aan de selectietrainingen wordt bepaald in samenspraak met de trainers, coaches en onafhankelijke selecteurs. De namen van de spelers/speelsters die deel gaan nemen aan de selectietrainingen worden bekend gemaakt via de website. Mocht je naam er niet bij staan en wil je toch mee doen aan de selectietrainingen kun je dit aangeven via het desbetreffende e-mailadres dat je vindt in de tabel verderop in deze brief onder vermelding van je naam, team, telefoonnummer en motivatie. Het TC lid verantwoordelijk voor de betreffende leeftijdscategorie zal je aanmelding beoordelen en de terugkoppeling verzorgen.

 

Selectieteams B en C

Het selectieproces bij de selectieteams bestaat uit 2 fasen: een preselectie fase en een selectie fase. De preselectie fase is voor iedereen toegankelijk en zal bestaan uit wedstrijdvormen. De selectiefase is alleen voor spelers/speelsters op uitnodiging van de TC-Jeugd en zal bestaan uit selectietrainingen.

De samenstelling van de groep die meedoet aan de selectietrainingen wordt bepaald aan de hand van de verkregen informatie uit de preselectie fase aangevuld met de informatie die door de coaches, trainers en onafhankelijke selecteurs wordt aangeleverd.

 

Let op: 

We kennen voor de B- en C-categorie een open inschrijving voor de preselectie fase. Dit houdt in dat eenieder die gemotiveerd is om het volgend seizoen in een selectieteam te spelen zichzelf moet opgeven. Dit kan alleen door een mail te sturen voor vrijdag 3 mei 2019 met daarin je naam, team en telefoonnummer naar het desbetreffende e-mailadres dat je vindt in de tabel verderop op deze pagina.

 

Breedteteams A, B en C

Voor de samenstelling van de breedteteams zal dit in samenspraak gaan met de coaches en/of trainer. Naast de bovengenoemde aspecten van leeftijd, hockeykwaliteit en motivatie wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met sociale aspecten. Via het vriendenbriefje kun je jouw voorkeur aangeven. Het mag duidelijk zijn dat niet alle wensen kunnen worden gehonoreerd. Beslissing hierover ligt bij de TC-jeugd. Het TC-lid verantwoordelijk voor jouw leeftijdscategorie zal je verzoek beoordelen en indien nodig terugkoppeling verzorgen.

 

Let op:

Het vriendenbriefje moet vóórzaterdag 25 mei 2019 ingevuld zijn om jouw verzoek in behandeling te nemen.

 

Jeugd Teams D categorie

Alle teams in deze leeftijdscategorie zullen worden samengesteld zodat de kinderen zich binnen het team optimaal kunnen ontwikkelen. De informatie die we hier bij gebruiken komt van verschillende momenten en van verschillende bronnen.

 

De teams worden samengesteld op basis van informatie verkregen gedurende het voorafgaande seizoen; informatie verkregen uit de D-carrousel en de vriendenbriefjes. Na de D-carrousel volgen er voor een kleine groep nog extra trainingen om een definitieve keuze te maken in het samenstellingsproces. Hierbij wordt naast het ontwikkelpotentieel ook nadrukkelijk gekeken naar het sociaal-emotionele aspect.

 

Kinderen hoeven zich niet op te geven voor de D-carrousel. We verwachten daar alle spelers/speelsters die volgend seizoen in de D-categorie spelen.

 

De D-carrousel staat gepland op donderdag 16 mei; start om 18:00 uur en duurt tot 20:30.

Let op: 

Het vriendenbriefje moet voorzaterdag 25 mei 2019 ingevuld zijn om jouw verzoek ik behandeling te nemen.

 

Planning

We streven ernaar om voor de HCH-dag op zaterdag 29 juni de definitieve indeling van alle teams bekend te maken.

 

Preselectiefase

Categorie

Week

Veld

Datum

Tijd

Wat

JC

20

A

Maandag 13-05

17:00 - 18:30

JC Preselectie wedstrijden

JB

20

A

Maandag 13-05

18:30 - 20:00

JB Preselectie wedstrijden

D

20

A

Donderdag 16-05

18:00 - 20:30

D-Carrousel

MC

21

A

Donderdag 23-05

17:00 - 18:30

MC Preselectie wedstrijden

MB

21

A

Donderdag 23-05

18:30 - 20:00

MB Preselectie wedstrijden

 

Selectiefase:

De selectietrainingen vinden plaats in week 22, 23 en 24. De detailplanning wordt later via de site bekend gemaakt.

 

Contact:

Bij vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met de TC-leden:

 

Categorie

Naam

E-mail

JA

Dennis van de Kerkhof

[email protected]

JB

Mike Krol

[email protected]

JC

Kees Doelman

[email protected]

JD

Ruud Bouwman

[email protected]

MA

Martijn van Ommeren en Valerie van Berlo

[email protected]

MB

Ingrid Vlemmings en Frank Smits

[email protected]

MC

Marc van Hemert

[email protected]

MD

Hanneke Verhagen en Lisa Hurkmans

[email protected]


Hockey | 17 April