Wedstrijdverslag 31 maart: Leiden Heren 1 - HC Helmond Heren 1

 

Nieuws afbeelding

Op 31 maart speelden we alweer de 4de wedstrijd na de winterstop. De lente is al een weekje onderweg en dat is qua tempratuur dan ook goed te voelen. Zo ook op het mooie complex van de hockey club uit Leiden waar het zonnetje deed stralen en het ronde 15 graden was. We waren met een select groepje al vroeg op het complex van Leiden te vinden en dat was omdat onze Dames 1 voor ons tegen Leiden speelde. Helaas konden de dames de punten niet mee naar huis nemen hoewel dat wel verdient was geweest. Er ruste ons dan niets anders dan de Helmonds plicht hoog te houden en als nog drie punten mee naar huis te nemen

We begonnen sterk aan de pot en hadden gelijk de controle te pakken. Na wat kleine mogelijkheden heen en weer pakten we op rechts de bal af en werd de bal verlegt naar links. Maurits ontving de bal en aarzelde niet toen hij zijn oudere broer in de diepte zag lopen. Hij verstuurde de bal met uiterste precisie in de stick van Thomas die vervolgens vrij de cirkel in kon lopen. Wat er toen gebeurde heeft menig mens toch wel versteld doen staan. Thomas, AKA abeltje, raakte de bal zo slecht dat het goed was. De keeper wist niet wat hem overkwam en de bal verdween in het rechter zijnet en de 1-0 stond op het scorebord.

Na enkele aanwijzingen in de rust begonnen we met de tweede helft. De tweede helft was niet echt van hoogstaand niveau, op de 2-0 na. Laurens Helmes, in de volksmond ook Lionel genoemd, kan zich na deze wedstrijd scharen in het rijtje: Zeus, Poseidon, Apollo, Neptunes en de rest van de Griekse goden. Wat hij tijdens de aanvallende strafcorner deed was werkelijk Messi-aans. De draaicorner met flats was de bedoeling maar omdat de flats net iets te lang op zich liet wachten besloot lionel de bal, na een halve draai, met zijn backhand zelf op goal te flatsen. Dit was de 2-0 en de moment dat lionel een god werd, de THUNDERGOD wel te verstaan.

De laatste 10 minuten werd het nog goed spannend omdat Leiden een strafcorner verzilverde en ze zo de stand van 2-1 op het scorebord bracht. De eerste overwinning na de winter was een feit maar wat de gemoederen na de wedstrijd nog lang bezig hield was natuurlijk het moment dat er een nieuwe god op stond. De sociale media was niet meer te houden, @thunder_hockey_nl gooide het hashtag #thundergod in het leven en het bleef maar doorgaan over de magistrale ingeving die alleen sportlegendes als Teun de Nooijer en Cruijff in hun top jaren maakte. Het is dat Lionel zo verliefd is op zijn #8 anders had #14 hem ook niet misstaan. Het zal jullie dan ook niet verrassen dat onze thundergod het koffertje mee naar huis mocht nemen om hem weer eens te vullen.

We willen iedereen bedanken die naar Leiden is gekomen om ons te supporten! De laatste paar wedstrijden was het resultaat niet zoals we hadden gewenst dus was deze overwinning voor jullie!! Volgende wedstrijd spelen we weer thuis en dus dan hopen we jullie weer te zien.

Groetjes Heren 1Hockey | 9 April