Wedstrijdverslag Helmond Heren 1 - Berkel Enschot Heren 1

Nieuws afbeelding

Helmond - Berkelenshow

Op deze prachtige zomerse dag 6 mei mochten wij aantreden tegen Berkel Enschot. Een tegenstander waar we de meest bizarre uitslagen tegen halen. Ik herinner me een 4-5 een 4-4 en afgelopen jaar zelfs een 9-2!! Helmond - Berkel staat altijd garant voor spektakel voor het publiek.

Helaas begonnen we de wedstrijd wat later dan gepland aangezien de sproei installatie de geest had gegeven. Gelukkig had de Brandweer van Aarle- Rixtel tijd om ons veld wedstrijd klaar te maken. Hartelijk dank mannen!

Of het aan de zon lag, het geplande feestje of het feit dat de voorbereiding niet optimaal was weet ik niet maar we keken na 2 minuten al tegen een achterstand aan... gelukkig zoals zo vaak dit seizoen bleven we uitgaan van onze eigen kracht en hielden we het hoofd omhoog. De eerste strafcorner werd dan ook gelijk benut door Paul wat de stand gelijk trok. Voor rust stelde we orde op zaken door de 2-1 te scoren na een aanval over meerdere schijven met eindstation Thomas Heling.

Na rust gingen we vrolijk door met hockeyen, soms wat slordig maar de controle verloren we niet. Mede door goed keepers werk van LG bleef de stand lang 2-1. Met nog een kwartier te gaan begon ons slot offensief. Stijn kreeg de bal rond de middellijn en gaf een splijtende flats op Lali die als een dolle aan kwam sprinten. Een prachtige tip-in richting de kruising vloog binnen 3-1. Berkel liet de kopjes hangen en we kregen meer ruimte. Thomas stond 2 keer op de goede plek en wist de ballen netjes binnen te prikken wat uiteindelijk resulteerde in een hattrick en een 5-1 overwinning.

Jammer genoeg verloor Venlo niet en hebben we dus geen kans meer op een kampioenschap. Via deze weg willen we de boys uit Venlo (en Duitsland en Portugal) dan ook feliciteren met het kampioenschap. Hopelijk hebben jullie het net zo goed gevierd als ons vorig jaar wat zou betekenen dat de helft nog steeds dronken is.

Voor ons is het seizoen nog niet afgelopen. De tweede plek en promotie staan vast maar we hebben nog kans op een mooi toetje. Komende donderdag treden wij wederom aan tegen de mannen van Berkel voor de kwart finale van de beker. Om 14:45 betreden wij het veld in Berkel. Hopelijk tot dan!!!!

Oh ja het feestje was top! Veel pils, mooie vrouwen en een heerlijke zonnetje.... wat wil een mens nog meer?