Wedstrijdverslag M.H.C. OSS Heren 1 – HC Helmond Heren 1

1-1 Oss

2-1 Oss

2-2 Laurens Helmes

2-3 Rens Hermens

Vrijdag 13 april, vandaag was de belangrijke inhaal wedstrijd uit bij Oss. Mochten we vandaag en zondag winnen zouden we promotie naar de overgangsklasse veilig stellen, maar sterker nog het gat met koploper Venlo verkleinen tot 2 punten! De eerste belangrijke horde was vandaag uit tegen Oss. Hoe de wedstrijd verliep leest u in het wedstrijdverslag geschreven door Thomas Schueler.

Voordat we naar Oss zouden vertrekken werd een duidelijk plan samengesteld hoe we het spel van Oss zouden bestrijden, wat uiteindelijk resulteerde in een sterk begin van de wedstrijd. Dit werd uiteindelijk beloond met een mooi doelpunt. Via een aanval over de rechterkant waar Marco Jansen de brommer had aangezet kwam de bal terecht bij Lionel Helmes die niet aarzelde en de bal met zijn backhand binnen schoot, 0-1! Na dit doelpunt kwam Oss iets beter in de wedstrijd, maar wij bleven nog steeds kansen krijgen om de 0-2 te maken. Helaas viel vlak voor rust de goal aan de andere kant. Door middel van een mooie individuele actie werd de 1-1 gemaakt wat uiteindelijk ook de ruststand bleek te zijn.

In de rust werd iedereen weer even op scherp gezet en wisten we dat we genoeg kansen zouden krijgen om de score te vergroten. Oss begon echter scherper aan de wedstrijd en dit resulteerde dan ook in een heel snel doelpunt voor de tegenpartij, de bal werd via een vrije slag de cirkel binnen gebracht en binnen getipt, er moest iets veranderen om de wedstrijd te winnen. Na verloop van tijd kregen we weer meer controle over de wedstrijd wat ook resulteerde in grote kansen voor Helmond. Halverwege de tweede helft kwam uiteindelijk de bal via de tegenstander bij Schueler terecht die de bal goed afleverde bij Laurens Helmes, Lionel was vandaag weer vlijm scherp in de cirkel en wist de bal keurig binnen te werken, 2-2! We moesten nu doorpakken om de overwinning binnen te halen. Niet veel later werd de bal dan ook door Paul Meijerink de cirkel binnen geflatst en ligt aangeraakt door Rens Hermens, het was 2-3! De laatste 10 minuten werd het knokken om de overwinning binnen te slepen maar na hard werken werd de eerste belangrijke overwinning van het dubbel weekend veilig gesteld!!

Na de wedstrijd kregen we nog beter nieuws aangezien MEP punten had laten liggen en we definitief GEPROMOVEERD zijn naar de OVERGANGSKLASSE!!! Ondanks dit fantastische nieuws werd het vizier meteen gelegd op komende zondag waar we zullen aantreden tegen koploper Venlo. Bij winst verkleinen we het gat naar 2 punten en is de titelrace weer helemaal open. Wij willen iedereen bedanken die aanwezig was in Oss en hopen jullie morgen weer langs de lijn te zien want we hebben jullie support weer hard nodig!