Wedstrijdverslag M.H.C. MEP Heren 1 - HC Helmond Heren 1

Nieuws afbeelding

Door een afgelaste wedstrijd op 4 maart werd de vrijdagavond training verwisseld voor een competitie wedstrijd uit bij MEP. Het vorige competitiejaar streden we voornamelijk tegen MEP om het kampioenschap en werd onze enigste verliespartij gespeeld op de velden van MEP. Het voorspelde daarom een lastige pot te worden. Overigens door de laatste wedstrijd te winnen tegen onze directe tegenstander Asten staan we stevig op de tweede plaats van de ranglijst.

Een paar uurtjes eerder dan normaal verzamelde we op HCH voor een heerlijk gemaakte pasta van Corrie. Met een gevulde maag werd er geluisterd naar de voorbereiding en een aantal tactische zetten doorgenomen. Het was duidelijk dat het gevoel anders was dan een competitie wedstrijd op zondag, er werd iets meer gelachen en gegrapt dan normaal. Dit veranderde gelukkig wel toen we arriveerde in Boxtel waar de opstelling bekend werd gemaakt.

De scheidsrechter gaf het begin signaal en daarmee werd de wedstrijd gestart. MEP zetten zoals verwacht hoge druk en hield dit bijna de gehele eerste helft vol. Voor de toeschouwers was het geen interessante wedstrijd om te zien, het spelbeeld was vrijwel hetzelfde. Paul Meijerink A.K.A. enkel breker / scoop talent Helmond had de wedstrijd van zijn leven. De ene hoge bal naar de andere werd aan de horizon gepresenteerd. Na 35 minuten volgde het rustsignaal.

Tweede helft begon vrijwel hetzelfde. De hoge frontale druk van MEP maakte het Helmond lastig om onderuit te hockeyen. Hierdoor werd vaak weer gekozen voor de hoge bal van Paul. Dit volgde in enkele kansen aan Helmond zijde maar leiden tot geen resultaat. Totdat Thomas Schueler er genoeg van had en doorjaagde op de centrale verdediging van de tegenstander. De bal belande met toeval voor de voeten van Luc de Wolf die met een flats Thomas Heling bereikte. De persoon in kwestie aarzelde geen moment en sloeg de bal keihard in de lange hoek met de backhand. Tegen de verwachtingen in stonden we op voorsprong 0-1. Helmond vond deze uitslag wel prima en besloot dit dan ook met man en macht te verdedigingen tot het eindsignaal. Thomas Heling werd tot Man of The Match verkozen en had de eer om het drankje Génépi te tonen aan zijn teamgenoten. Volgens kenners overigens een echte aanrader! We hebben nu nog 5 punten nodig om ons doel van dit jaar te bereiken. Hopelijk worden de eerste 3 gehaald in de uitwedstrijd op 8 april tegen HOD.