Wedstrijdverslag Heren 1 - De Warande (Bekerfinale)

Nieuws afbeelding Wedstrijdsverslag Bekerhockey SilverCup Ronde 4:

HC Helmond Heren 1 - De Warande Heren 1     3 -2

Maandag 2 april, nog vol van het paasdiner stond de vierde ronde van de Silvercup op de planning. Na in de vorige ronde Geel-Zwart te hebben verslagen mocht Helmond deze ronde thuis aantreden tegen De Warande uit Oosterhout.
Vooraf werd een duidelijk plan gesteld waarmee we de opbouw van De Warande zouden bestrijden: Hoge druk en met het hele team de bal afjagen. In de beginfase van de wedstrijd lukte dit aardig. De Warande wist moeilijk uit de druk te komen. De druk resulteerde in enkele intercepties op de helft van De Warande. Het vervolg was echter niet naar wens. Helmond ging slordig om met het balbezit waardoor er weinig kansen werden gecreƫerd.Halverwege de eerste helft koos Helmond er voor om terug te zakken waarmee wat meer ruimte op aanvallende helft zou komen. Dit bleek geen verstandige keuze, Warande werd direct gevaarlijk door enkele goede aanvallen over onze linkerflank. Met een mooie pass wist De Warande uit een vrije slag op onze helft in een keer een spits te bereiken. Deze legde de bal eenvoudig terug op een inlopende speler die vervolgens simpel kon afronden: 0-1.Een paar minuten later versierde Warande een strafcorner. Met een prachtige tip-in werd het 0-2, wat vervolgens de ruststand bleek te zijn.

In de rust stond een punt centraal: druk zetten en vanuit daar effectief omgaan met balbezit. Vanaf het fluitsignaal werd dit gedaan. De hogedruk uit de eerste helft werd weer opgepakt en langzamerhand kwamen er kansen.Middels een aantal verleggingen kwam de bal bij Rens die de bal in de cirkel wilde brengen. Deze werd verlengd door een speler van De Warande waardoor deze hoog bij de keeper kwam. Thomas Heling was er als de kippen bij en prikte de bal al springend boven de keeper in de goal; 1-2.Een kwartier voor tijd kreeg Helmond een vrijeslag net buiten de cirkel. Deze werd in de guard gespeeld om vervolgens de verlegging te zoeken naar de rechter kant. Via deze verlegging werd een corner versierd. Stijn Vermeulen wist met een harde flats de keeper te passeren. Daarmee was de gelijkmaker een feit.Alles op alles werd gezet om in de laatste fase ook nog de overwinning uit het vuur te slepen. De Warande bood weinig weerstand en speelde vrijwel alle ballen hoog weg in de opbouw. Een van de weinige keren dat Warande over de grond wilde opbouwen mislukte kort voor tijd. De bal werd ingeleverd bij Thomas Schueler die de bal netjes inleverde bij Mark Hornman. Mark dribbelde eenvoudig de cirkel in en sloeg de bal hard op goal. Met voor de keeper werd de bal binnengetipt door Luc de Wolf; 3-2.

Al met al geen fantastisch hockey. Het publiek werd niet verwend, maar toch drie punten. We willen graag de in grote getalen aanwezige supporters bedanken.
Aanstaande zondag staat HOD uit op het programma. We hopen jullie wederom te mogen verwelkomen.