1 juli: Jeugd HCh Dag op de club!

 

1 juli: kom naar de
Jeugd HCH dag!

Op 1 juli organiseren we de Jeugd HCH Dag. De kinderen leren hun nieuwe team kennen. En ouders maken afspraken over de teamtaken.
Op 1 juli organiseert HC Helmond de inmiddels traditionele Jeugd HCH Dag. Oftewel de 'Laat-je-strikken'dag. Op deze dag hebben we een leuk programma voor zowel kinderen als ouders in elkaar gezet.

Waar de kinderen in een korte clinic kennismaken met hun nieuwe team, gaan de ouders met elkaar in conclaaf. Want ook voor hen is het goed om elkaar te leren kennen. Maar -nog belangrijker- elk jaar zijn er een aantal teamtaken die de ouders dienen uit te voeren, zoals de coach, de tweede trainer en de teammanager. Ook kom je deze dag meer te weten over club, je eerste aanspreekpunten en de organisatie. 

Wij vinden het als HC Helmond zeer belangrijk dat u hierbij aanwezig bent. Kunt u écht niet komen dan verzoeken wij u om voor 30 juni af te melden via deze link.

Met behulp van jullie medewerking gaan we er voor alle kinderen in alle teams een geweldig seizoen van maken!

Namens HC Helmond
Bart Scheepens - communicatie

Het programma

De jeugd HCH Dag ziet er als volgt uit
 
9.00 uur Ontvangst F-Jeugd en ouders
9.15 - 10.15 uur Clinic F-jeugd, ouders blijven in clubhuis
10.15 uur Ontvangst E6tallen jeugd en ouders
10.30 - 11.30 uur Clinic E6-jeugd
11.30 uur Ontvangst E8tallen jeugd en ouders
11.45 - 12.30 uur Clinic E8-jeugd
   
12.45 uur Ontvangst D-jeugd en ouders
13.00 - 14.00 uur  Clinic D-jeugd
14.00 uur Ontvangst C-jeugd en ouders
14.15 - 15.00 uur Clinic C-jeugd
15.00 uur Ontvangst A & B Jeugd en ouders
15.15 - 17.00 uur minitoernooi A & B - jeugd

Teamtaken: wat houdt het in?

HC Helmond vindt het belangrijk dat elk kind op zijn eigen niveau met het grootste plezier zijn of haar sport kan beleven. Als club steken we daar veel energie in. Sowieso zijn er veel vrijwilligers (zeker deze weken) vrijwel dagelijks bezig met HCH. Zij zorgen er voor dat de teams worden ingedeeld, trainingen worden gepland, en wedstrijden worden georganiseerd. Elk jaar, met ruim 1250 leden, weer een enorme klus - en we staan daar soms als leden niet altijd bij stil. Daarom, vanuit het bestuur, een woord van dank aan de Technische Commissies.

Daarnaast hebben we als club sportprofessionals in dienst, die er voor zorgen dat elk team minimaal één professioneel geleide training krijgt.

Ook verwachten we altijd inzet van zowel spelers als ouders - we zijn tenslotte een vereniging. De volgende taken komen daarbij voor:

De coaching op zaterdag wordt vaak gedaan voor één of meerdere ouders. Hockey-kennis is niet noodzakelijk - maar wel handig. Een tip: coach met twee ouders - dat is leuker!

Elk team krijgt van ons, vanaf de D-jeugd,  de gelegenheid om 2 x per week te trainen. Eén keer wordt dat door de club geregeld - de andere keer moet het team het zelf organiseren. Begeleiding van zo'n training kan gedaan worden door een ouder of een jeugdlid. Het team moet zelf aangeven of ze hier gebruik van maken - en wie dat gaat doen. Ook hier is hockey-ervaring niet essentieel maar het helpt wel. 

Daarnaast is er de wekelijke organisatie rondom wedstrijden. Denk aan het inplannen van rijbeurten, het organiseren van fruit en -voor de B- & A-jeugd- het regelen van scheidsrechters uit je eigen team. Dat is een met name administratieve functie - die wél heel belangrijk is!

Al die taken worden ingepland tijdens de Jeugd HCH-dag. Zo weet het team zeker dat ze goed georganiseerd hun trainingen en wedstrijden spelen!

(overigens geldt dit in mindere mate voor de prestatieteams uit de jeugd. Voor hen wordt coaching en training altijd georganiseerd door professionals)


Junioren | 27 Juni