Wedstrijdverslag JB1 - JB2 tegen Leverkusen

 

Nieuws afbeelding

Oefenwedstrijd JB1 - RTHC Leverkusen JA1

Zaterdag 3 juni speelden we met jongens B1 een oefenwedstrijd tegen een Duits team. Mede doordat het Duitse team een manager had met Helmondse roots kwamen ze bij ons uit. En het is natuurlijk altijd leuk om tegen dit soort teams te spelen, weer een keer wat anders dan de bekende teams uit de regio. Op voorhand wisten we niet zo goed wat we konden verwachten, qua fysiek, niveau en spel.

 

Het Duitste team afkomstig uit Leverkussen arriveerde al vroeg op de club om de benen weer los te lopen na een lange busrit. De jongens varieerden van groot naar klein dus we konden nog niet echt een inschatting maken. Iedereen had er zin in en was toch benieuwd hoe het zou zijn. In het begin ging het redelijk gelijk op, en we wisten zelfs op voorsprong te komen. Het was een leuke vriendschappelijke wedstrijd tussen twee gelijkwaardige teams. Helaas bleken de jongens uit Leverkussen te beschikken over een betere fysiek en conditie, waardoor ze aan het einde van de wedstrijd alsnog het verschil konden maken en ook in de score konden uitlopen. Het was een leerzame wedstrijd voor de jongens en ook een leuke ervaring om tegen een ander buitenlands team te spelen.

 

Na hun wedstrijd tegen JB1, een goede lunch van Corrie en een flinke regenbui was het aan JB2 de beurt om hen de nodige weerstand te bieden. We hebben zelf met vlagen zeer goed en verzorgt hockey laten zien, maar hun individuele klasse en perfectie in de counter heeft ons toch de das om gedaan. Iedere kans die zij kregen werd benut, waardoor er na 70 minuten spelen een 10-2 overwinning voor Leverkusen op het scorebord stond. Ondanks deze klinkende cijfers was het een leuke ervaring om deze wedstrijd tegen RTHC Leverkusen te spelen.

 

Daar RTHC Leverkusen eigen indoorzaalhockey velden heeft zal er voor najaar 2017, voorafgaand aan de zaalhockeycompetitie, waarschijnlijk een zaalhockeytoernooi inclusief overnachting georganiseerd worden.

 

Mark Booy maar zeker ook Mirande Ritter-Wolff van RTHC Leverkusen danken alle betrokkenen voor hun inzet!


Jeugd | 13 Juni