0-1 MEP

1-1 Frederick vd Berg

2-1 Luc de Wolf

3-1 Jurre 'JJ' Janszen

Na de gewonnen wedstrijd tegen de Hopbel afgelopen weekend hebben wij het kampioenschap goed kunnen en mogen vieren, een ongekende prestatie! Na wat zoekgeraakte sticks teruggevonden te hebben, beseften we eigenlijk dat er nog genoeg werk te verzetten is om het ultieme doel te bereiken, promotie naar de overgangsklasse. Na een lekkere 'uitzweet'-training op woensdag werden we op vrijdags plots van het veld af geregend, het was zo heftig dat we de training vroegtijdig moesten beëindigen. Op zondag stonden de koppen weer allemaal op scherp. Met de play-offs in het vooruitzicht op donderdag 25 en zaterdag 27 mei in het vooruitzicht is het maar al te belangrijk dat we ons goede spel op hoog niveau behouden. Overigens zijn de enige twee officiële verliespartijen in het seizoen 2016-2017 beide tegen MEP geweest (zowel de uitwedstrijd als de in de silver-cup), daarom waren we gebrand om in deze partij te gaan vlammen.

Mede dankzij ons altijd steunende publiek die weer in grote aantallen aanwezig waren, een goed georganiseerd feest met zelfs een sky-bar aanwezig beloofde het een geweldige zondag te worden! Met wederzijds respect en complimenten naar onze tegenstander (ook zij spelen de play-offs voor promotie), welke een erehaag voor ons creëerde om ons te feliciteren als kersverse kampioenen van de Eerste Klasse C, kon de wedstrijd beginnen.

We begonnen niet al te sterk aan de wedstrijd, wat meteen resulteerde in een paar kansen voor onze tegenstander. Na een minuut of 15 scoorde een behendige spits van MEP een hoog voorgegeven assist, welke door de scheidsrechter terecht (of onterecht) afkeurde voor gevaarlijk spel. Dit soort doelpunten worden in de overgangsklasse zeer regelmatig op deze manier gescoord, dus de beslissing was enigszins discutabel. Even later maakte MEP via opnieuw een behendige actie tussen een aantal verdedigers door de 0-1 en stonden we tegen een achterstand aan te kijken. Het spel was echter wel in onze hand. We controleerde de flanken en lieten MEP hockeyen naar de kant die met het team hadden afgesproken. Vlak voor de rust kregen we het signaal vanuit Sjef en Bart-Jan om volle bak druk te gaan zetten, wat meteen goed uitpakte in een strafcorner. Frederick a.k.a. 'the Beast' / Fredje mocht aanleggen en hij sleepte alweer zijn 31e doelpunt van het seizoen binnen. Toch een lekker gevoel om met deze stand de rust in te gaan. In de rust konden we nog even de puntjes op de i zetten om alles nog net wat scherper te krijgen in het veld. Het spelbeeld was in de tweede helft niet heel veel anders dan de eerste helft, maar dat maakte de wedstrijd er niet minder mooi op voor het publiek. Een aantal kansen van MEP werden goed gepareerd door onze TO (TeamOudste) Laurens de Groot. Na een paar goede aanvallen van Helmondse kant, kregen we nog meer grip op de wedstrijd. Niet veel later was het raak. Een geweldige actie over de achterlijn van Etienne, die de bal nog net voor de keeper door kon geven. Een slim hoog balletje van Luc de Wolf, 2-1!! Het publiek ging los! Tot het moment dat Jurre 'JayJay' Janszen zijn opmars maakte in de 23 meter van MEP. Wat ging die jongen daar toch doen, zo ver van zijn eigen vertrouwde backpositie.. Iedereen was stil. Hij ging naar rechts, hij ging naar links, hij kwam zelfs uit bij de cirkelrand. En toen, toen deed hij het ultieme wat niemand had verwacht.. Het leek even op een voorzet, maar net zoals Marco Jansen weet je maar al te goed dat de keeper dan uit zijn korte hoek is. BOEM! 3-1! Als enige veldspeler van Helmond Heren 1 stond hij nog niet op de doelpuntenlijst, maar nu weet hij zijn kans te benutten. Top Jurre!

3-1 bleef uiteindelijk de eindstand. Een mooie wedstrijd, een mooie uitslag, maar een zeer geweldig mooie laatste competitie thuiswedstrijd als eerbetoon aan Bart-Jan Goossens (assistent-trainer - 7 jaar betrokken bij H1 Helmond) en Daan Dams (aanvoerder - 11 jaar betrokken bij H1 Helmond), welke helaas maar waar, na dit seizoen stoppen bij heren 1. Nogmaals super bedankt voor jullie betrokkenheid en alle mooie jaren!!

Daarnaast willen wij natuurlijk jullie, het publiek, geweldig bedankten voor de support! En wij hopen dat jullie ons komende donderdag (25 mei) met hemelvaart weer komen aanmoedigen op HC Helmond om 15:00u, dan spelen we de eerste play-off wedstrijd tegen USHC. We zullen jullie aanmoedigingen, toeters en bellen hard nodig hebben om ons naar de overgangsklasse te brengen, dus hopelijk tot dan!