Sponsoring: de afspraken op een rijtje

 

Sponsoring is, naast contributie, de belangrijkste inkomstenbron voor HC Helmond. Onze sponsoren zorgen voor de kern van ons bestaan: een betaalbare sport voor alle leden, mooie activiteiten en een geweldige accommodatie.


In dat kader zijn er duidelijke richtlijnen vastgelegd binnen de club. Alle (team- en club)sponsoring behoort via de sponsorcommissie van HC Helmond te lopen. Dat voorkomt zeer vervelende discussies, scheve gezichten, onderscheid tussen teams en -niet onbelangrijk- noodzakelijke clubinkomsten. Er is een heldere sponsormanual opgesteld die voor iedereen beschikbaar is via de site. We hebben daarmee een propositie die voor alle vragen een oplossing biedt. En staat je idee er niet tussen? Met de sponsorcommissie (Wybo, Astrid en Viola) kom je er altijd uit!

Helaas moeten we constateren dat er regelmatig goedbedoelde eigen initiatieven ontstaan. Van gesponsorde trainingspakken en trainingsshirts tot aan wedstrijdkledij met zelf geregelde sponsoren. Vanuit de club kunnen we daar kort over zijn: dat staan we niet toe. We hebben een sterk groeiende groep van officiële sponsoren die onze club en teams op verschillende manieren substantieel ondersteunen. Daar zijn we trots én zuinig op!

Bij een professionele club hoort ook een coördinatie van sponsoring, met daarbij lidmaatschap van de businessclub en een bijdrage aan de clubkas. 

Daar komt nog bij dat zaken als logo, tenue, clubkleuren en dergelijke door HC Helmond merkenrechtelijk zijn gedeponeerd. We hebben één licentie uitgegeven aan Gunneman voor de verkoop van clubkleding - andere tenues, merken, leveranciers zijn niet toegestaan. 

Hou er rekening mee dat we vanuit de club zullen controleren op eigen sponsoring en, bij overtreding van de reglementen, zullen handhaven. Dat handhaven kan variëren tot een verplichte teambijdrage aan de clubkas tot het (doen) vernietigen van de kleding. De komende tijd zal de sponsorcommissie daartoe alle teams inventariseren.

Laat het niet zo ver komen. En zorg er voor dat we met ons allen trots kunnen zijn op al die bedrijven die onze club of een team willen ondersteunen!


Algemeen | 21 Maart
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws