Wedstrijdverslag HCAS H1 - Helmond H1

 

Wedstrijdverslag H.C.A.S. H1 – H.C. Helmond H1 2-2 (0-0)

 

Wat kan er veel tijd zitten tussen twee competitie wedstrijden! Tussen de laatste wedstrijd voor de winter en de eerste competitie wedstrijd van de tweede seizoenshelft is er veel gebeurd. De wedstrijden zijn geëvalueerd, de seizoenshelft is geëvalueerd en we hebben een hoop ondernomen. Alles met de achterliggende gedachte om 5 maart weer fris en fruitig en vol goede zin en focus aan de herstart van de competitie te staan. Hoogtepunt was uiteraard de trainingsstage naar Valencia waar we als team stappen gemaakt hebben, leuke dingen gedaan hebben en vooral genoten van en met elkaar. Een mooie trip in een leuke stad. Dank aan de sponsoren die dat mede mogelijk gemaakt hebben en aan de organisatie, met extra aandacht voor Laurens de Groot die alles tot in de puntjes perfect geregeld heeft!

 

Maar dan naderde het einde van de voorbereiding, voor sommigen het noodzakelijke kwaad, voor de ander een welkome opbouw. De naam zegt het echter al, het dient een groter doel en dat is de voorbereiding op de herstart van de competitie. En niet de minste. Meteen een kraker tussen de koplopen en de huidige nummer drie van de poule, maar vooral de derby tussen Asten en Helmond. Dat beloofde wat.

 

Het weer ging mee in de sfeer van de wedstrijd, van een zonnige aangename ochtend naar een wat gure grauwe regenachtige middag. Na een lange voorbereiding is alles wel gezegd en moest het nu echt puur van de spelers zelf komen. Voor de begeleiding restte enkel de taak om wat laatste puntjes aan te stippen en nogmaals de mogelijkheden en valkuilen te benoemen.

 

Dan mogen we eindelijk van start. Asten probeert ons vanaf het eerste moment meteen vast te zetten op onze linksachter, iets waar ze snel spijt van krijgen aangezien we daar goed onderuit konden komen en vanuit daar meteen enkele grote kansen creëerden. Helaas wisten we die niet om te zetten in doelpunten dus kwam Asten die eerste minuten door zonder tegendoelpunt. Daarna werd het een beetje heen en weer elkaar verkennen en proberen openingen te vinden. Helmond had  het betere van het spel maar Asten was af en toe gevaarlijk via een uitbraak. Aan weerszijden worden enkele strafcorners niet benut, al dan niet zelf om zeep geholpen of fantastisch gered door beide doelmannen. Op slag van rust krijgt Helmond nog een strafcorner die nog genomen mag worden. Hoe is nog steeds de vraag maar 4 à 5 pogingen direct en uit de rebounds gaan er niet in. In deze scrimmage krijgt Michiel het aan de stok met de keeper van Asten en de leidsmannen in het geel bestraffen beide heren met een gele kaart waardoor ze 5 min aan de kant moeten blijven na rust. Voor Asten die geen reserve keeper op de bank hadden dus de noodzaak om een speler in keepers tenue te hijsen om de eerste minuten na rust door te komen.

 

In de rust worden we toegesproken met de woorden dat er niks aan de hand is, dat we met dit spel onze kansen nog gaan krijgen en dat we het redelijk op orde hebben dus ons geen zorgen moeten maken. Thomas Heling besluit voor zichzelf al dat ie er dan persoonlijk maar wat aan moet veranderen, daarover later meer. De eerste minuten na rust proberen we bij de goal van de tegenstander te komen waar dus geen echte keeper in staat. Helaas slagen we er niet in om die te testen en benutten we deze kans niet. Eenmaal als het weer 11 tegen 11 is ziet Thomas Heling zijn kans, in het uitverdedigen van Asten zit wat nochelanche en Heling kan er tussen kruipen, vol overtuiging en met alle wilskracht behoudt hij de bal en knalt hem snoeihard met zijn backhand in de goal. De voorsprong is eindelijk daar! Helaas niet van hele lange duur want door een slim en vooral snel genomen vrije slag op de rand van de 23m en knap vrijlopen van de spits van Asten is het al snel weer gelijk. Opnieuw beginnen dus! Opbouwend slagen we er niet echt in om een fijn ritme te vinden en dan slaat het noodlot ook nog eens toe bij Michiel Beukers. Daar waar hij eerder in de wedstrijd al een flinke bult bij zijn oog opgelopen had bij een botsing met een verdediger, is het nu een stick die doorzwaait in zijn gezicht en nu wel een wond veroorzaakt. (Wond is gehecht en beukers maakt het verder goed) Ondanks die tegenslag blijven we knokken voor een nieuwe voorsprong en die komt er dan ook. Van uit het middenveld word Bart Koolen aangepasst en kan hij doorversnellen richting Astens doel. Het overzicht bewaard ie en met een ferme knal bediend ie de inglijdende Thomas Heling die op spectaculaire wijze de 2-1 binnen kan glijden. Wederom een knap doelpunt van Heling en de vreugde bij de ploeg omdat het gevoel ons besluipt dat we de pot  wel eens kunnen gaan winnen. Helaas is dat niet zo. Asten gaat vol voor de gelijkmaker en Helmond weet enkele kansen op de 3-1 niet te benutten. Op een gegeven moment beland de bal na wat knullig uitverdedigen van onze zijde in de drukte voor de backhand van een Asten speler. En wonderbaarlijk genoeg knalt hij deze met zijn backhand hard langs de kansloze Laurens af. 2-2. Een teleurstelling maar nog steeds geven we de hoop niet op. We proberen met man en macht nog voor de 3-2 te gaan maar hij wil niet vallen. Onze laatste hoop is gericht op een uitspeel corner, maar ook deze beland in de kluts en helaas niet vrij genoeg om binnen te duwen en dan is het echt afgelopen.

 

Beteuterde gezichten en het gevoel alsof we verloren hebben. Na de analyse en de eerste reacties komt ook de realiteit naar boven dat je weliswaar 2 punten verliest, maar dat je ook tevreden mag zijn met een punt uit bij Asten, de nr. 3 van de competitie waar niet veel ploegen punten gaan pakken. Kop op dus en vol nieuwe energie op naar de volgende horde. Promovendus Warande komt naar ons toe, en wij zijn vastberaden om op het enige echte Warande sportpark, op ons eigen geweldige veld met toppubliek te laten zien dat we het winnen niet verleerd zijn. Wij bedanken alle meegereisde supporters die ondanks het troosteloze weer ons hebben aangemoedigd en hopen weer op zoveel mogelijk mensen langs de lijn aankomende zondag als we thuis tegen Warande spelen! Tot dan!

 

Groet Heren 1


Hockey | 8 Maart
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws