Scheidsrechter buddys gezocht! Super belangrijk voor nieuwe referees!

 

Nieuws afbeelding

We gaan begeleiding van beginnende scheidsrechters organiseren binnen de HC Helmond

 

Waarom begeleiden

Na weer een aantal geslaagden voor het scheidsrechtersexamen betekent dit voor een club dat zij weer een aantal mensen hebben die goed op de hoogte zijn van alle spelregels maar .... hoe zouden ze deze kennis in de praktijk brengen?

Voor veel beginnende scheidsrechters is het fluiten van de eerste wedstrijden een hele opgave. Om ze zo goed mogelijk te laten fluiten en ze er vooral ook veel plezier in te laten hebben, is het belangrijk om hier als vereniging aandacht aan te besteden. Door middel van goede begeleiding krijgen beginnende scheidsrechters meer plezier in het fluiten en zorgen we voor een verbetering van de kwaliteit van de arbitrage.

Doel van de begeleiding

Het begeleiden heeft verschillende doelen;

1. Simpelweg positieve ondersteuning bieden van datgene wat men heeft geleerd in de cursus. Het leren fluiten, het verbeteren van minder sterke punten, maar VOORAL ook het verder ontwikkelen van sterke punten, staat voorop. We willen in eerste instantie niet van een beginnende scheidsrechter meteen een topscheidsrechter maken (dit kan altijd nog als hij/zij talentvol blijkt te zijn)

2. Enthousiasme voor het fluiten te vergroten. Het is de bedoeling om de scheidsrechters meer zelfvertrouwen te geven zodat sommigen over hun 'fluitangst' heen geholpen worden, dit leidt uiteindelijk tot meer plezier

3. Tot slot geeft het begeleiden meer inzicht op in het niveau van de scheidsrechters

Kenmerken van een begeleider

1. is zelf clubscheidsrechter, CS+ scheidsrechter

2. heeft aandacht voor de beginnende scheidsrechter

3. kan de scheidsrechter op zijn gemak stellen

4. wil en kan luisteren naar de ervaringen van de scheidsrechter

5. stelt begeleiding (beter maken) boven beoordeling

 

 

Wat vragen we van u

Binnenkort zal ik een groot aantal van u gaan mailen met het verzoek om hieraan uw medewerking te willen geven . Ik wil proberen om iedere beginnende scheidsrechter 2x te begeleiden. Bij voldoende aanmeldingen vraagt dit naar verwachting een tijdsbestek van 2x 1 wedstrijd per seizoenshelft.

Een hockeyer krijgt een aantal malen per week training en dit voor jaren achtereen, een scheidsrechter moet er maar gaan staan zonder hulp of training en dit wil ik graag gaan veranderen.

Aandacht is daarbij ook gevraagd aan de managers/coaches van de teams. Mail mij bijvoorbeeld zodra u meent dat er binnen uw team mensen staan opgesteld om te fluiten die die begeleiding wel eens zouden kunnen gebruiken. Ik ga dan mijn uiterste best doen om die begeleiding te geven.

Zodra ik een bestand heb van begeleiders (en ik ga van het positieve uit) zal ik deze mensen gaan informeren over de beste manier, u wordt dus echt niet aan uw lot overgelaten.

Tot slot dan nog voor degene onder u die mij niet kennen. Mijn naam is Brigitte de Vries-Scheeren, ben oud-internationaal scheidsrechter, was voorzitter van de landelijke Scheidsrechters-Commissie en heb o.a. beoordeeld/begeleid in de hoofd- en overgangsklasse. Onze voorzitter Dirk Jan van Lente heeft mij gevraagd om eea op te gaan zetten. Ik ben enthousiast maar .................. zonder uw hulp kan het niet.

Wilt u nu al reageren met aanvullingen of suggesties, mail mij op; [email protected]

 

Met sportieve groet,

 

Brigitte de Vries-Scheeren


Arbitrage | 13 Februari
 

Reacties

img

Frans Knaapen

13-2-2017 @ 21:20:34 |Ik doe mee!!e: [email protected] GegroetFrans Knaapen

Reageer op het nieuws