Wedstrijdverslag St-Oedenrode H1 - HC Helmond Heren 1

 

Wedstrijdverslag Sint-Oedenrode H1 – Hc Helmond H1 - 6 november 2016
Geschreven door Floris Lalisang (en dat is ook wel te merken)

Het was koud, er stond een straffe noordoostelijke wind en de selectie was flink uitgedund naar 14 spelers vanwege blessures (LG, Marco en Paul) en vakantieganger Bart Koolen, maar dit weerhield ons niet om een top wedstrijd neer te zetten. Na een motiverend videobericht van Bart Koolen voor de wedstijd waren de Helmondse leeuwen gebrand om de 3 punten mee naar Helmond te nemen.

Sint-Oedenrode heeft dit jaar een nieuw waterveld aangelegd hierdoor verdween het gekoesterde thuisvoordeel die ze al die jaren hebben gehad. Dit was te merken. Helmond flitsten uit de startblokken na het klinken van het eerste fluitsignaal. Floris Lalisang kwam met een geweldige actie over de achterlijn binnen en probeerde de keeper in de korte hoek te passeren, maar de keeper van Sint-Oedenrode lette goed op en kon met een wanhoopsactie toch nog de bal tegenhouden. Hierna volgde er een geweldige actie van Michiel Beukers die een lage backhand op goal sloeg, bij de tweede paal stonden zowel Thomas Heling als Luc de Wolf klaar om de bal binnen te schuiven. De gelukkige was Thomas Heling, 1-0 Helmond.

HC Helmond was overduidelijk de bovenliggende partij in de wedstrijd en dit uitte zich ook in het 2de doelpunt voor rust. De doelpuntenmaker was Laurens Helmes die weer zijn waarde liet zien na terugkomst van een hamstringblessure. Door het slim voor de man komen van Lionel supersnel Helmes kon hij de bal binnen tikken, dit resulteerde in 2-0 voorsprong voor rust.

Na de rust ging het snel, het was eenrichtingsverkeer wat meteen resulteerde in een strafcorner die Frederick van de Berg binnen pushte, 3-0 Helmond. Sint-Oedenrode was in geen wijlen meer te bekennen en hierdoor kon Helmond lekker doordrukken. Rens Hermes kon aanleggen voor de 4-0 na een rebound uit de strafcorner, met een droge knal verschalkte hij de keeper door de benen. De 5-0 kwam op naam van Thomas Schueler (Schulti) die klaar stond bij de 2de paal om de bal binnen te tikken. Sint Oedenrode probeerden er nog met een hoge bal zo nu en dan door te komen maar de verdediging van Helmond stond als een huis. Etienne Rudolf mocht zijn handtekening zetten onder de 6-0, met een geweldige sliding gleed Etienne als een pinguïn over het ijs, langs zijn directe tegenstander wat resulteerde in de 6-0.

Maar de 6-0 was nog niet voldoende, na een goede solo van Floris Lalisang waarbij hij 3 man het bos instuurde en uithaalde met de backhand kon Luc de Wolf, die op de doellijn stond het laatste zetje geven om er 7-0 van te maken.

Vanwege het goede verdedigend- maar ook aanvallende werk is Jurre Janszen a.k.a JAY JAY Man Of The Match geworden.

Wij willen alle meegereisde supporters bedanken en we zien jullie graag langs de lijnen aankomende zondag in ons eigen sportpark "De Warande” tegemoet waar wij om 14:45 de strijd aangaan tegen de nummer 4 van de competitie "De Hopbel”. Graag tot dan!


Wedstrijdverslag | 8 November