Heren 1 pakt mooie winst op Berkel-Enschot: 1-4 !

 

MHCBE H1 - HCH H1

Het beloofde een mooi weekend te worden met een heerlijk nazomers weertje. Zondag 25 september 2016 stond alweer onze derde competitiewedstrijd van de eerste seizoenshelft op het programma. Op naar Berkel-Enschot! Ze staan bekend als een gedreven ploeg met een aantal zeer ervaren spelers. Helmond H1 stond na twee wedstrijden op een puntentotaal van zes, terwijl de tegenstander slechts op één punt stond. De wedstrijden tegen Berkel zijn altijd bijzonder, maar met de opening van het nieuwe waterveld gaf het toch net een ander tintje.

Na de voorbespreking op Helmond, de motivatie-boost van Sjef en Bart-Jan en een goede warming-up kon om 14:45 de wedstrijd eindelijk van start gaan. De eerste helft was volledig controle van ons. Het tactisch plan stond goed want er werd scherp geanticipeerd op de roulatie van de Berkelse verdediging. Ook het nieuwe waterveld lag onze ploeg aardig goed, gezien het feit dat deze mat vergelijkbaar is met het B-veld dat op HC Helmond is aangelegd in de zomer van 2015. Het was ook duidelijk zichtbaar dat de ploeg van Berkel nog moest wennen aan hun nieuwe groene dansvloer. Na een aantal gemiste kansen aan Helmondse kant kreeg Michiel Beukers na een mooie rush een geweldige kans. Hij ging voor de Mars! Hij poeierde de bal met een weergaloze knal (het geluid was sneller dan het licht!) in de kruising, 0-1! Niet veel later was wederom Michiel Beukie Beukers, later ook gekroond tot man of the match, de aangever voor de 0-2. Via een vrije slag buiten de cirkel rende hij naar de cirkelrand om de verplichte vijf meter af te leggen voordat de bal de cirkel in mag. Hij gaf de bal voorlangs, waarna Thomas Heling scherp zijn stick bij zijn geliefde tweede paal op de grond had geparkeerd. Dit was voor een uitwedstrijd bij Berkel een zeer goede uitgangspositie om de rust in te gaan.

Weinig opmerkingen nodig in de rust, want we stonden als een huis. De sfeer in het veld was zeer goed, er werd gehockeyd met een zichtbaar idee erachter. De energie en de werklust was van zeer hoog niveau, naast de positieve uitstraling, coaching, maar vooral werd er met veel plezier gespeeld. De tweede helft is niet veel veranderd qua spelbeeld, want de meeste kansen kwamen van de Helmondse zijde. Na opnieuw veel kansen voor Helmond werd opnieuw door Michiel Beukers een goede rush over de achterlijn voorgegeven op Floris Lalisang, echter mistte hij volledig de bal. Gelukkig stond Thomas Heling goed op te letten en flatste hij de bal hard op goal langs de keeper af. Lali stond alleen nog in de weg. Hij schampte de bal nog met zijn stick, waardoor de goal uiteindelijk op zijn naam is gekomen. Het is je gegund Floris! Volgende week mag je een echte goal maken. 0-3 stond een geruime tijd op het scorebord. Intussen had Berkel-Enschot een aantal kansen gehad, maar Laurens de Groot stond (net zoals vorig jaar) een prima wedstrijd te spelen. Helaas werd er 10 minuten voor tijd nog wel een bal binnen gewandeld door een spits van Berkel, dus het werd nog even spannend op het einde. Als slot op de deur gooide Frederick van de Berg uiteindelijk via een strafcorner de 1-4 binnen met zijn befaamde sleeppush.

Wij willen onze meegereisde fans hartelijk bedanken voor de support, het was een top wedstrijd!

Wij hopen jullie volgende week allemaal te verwelkomen bij onze thuiswedstrijd tegen Geel-Zwart H1 op zondag 2 oktober om 14:45! Ook verwelkomen we jullie die dag voor het geweldige Road to Russia - WK 2018 pre-party!! Zorg dat je erbij bent!


Wedstrijdverslag | 27 September
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws