Wedstrijdverslag Heren 1 – Venlo Heren 1

Alle ingrediënten waren aanwezig om een mooie zondag te beleven.  Het weer was prima, het veld lag er zoals altijd weer goed bij, er was veel enthousiast publiek aanwezig en Dames 1 had na afloop van onze wedstrijd ook nog eens een feest georganiseerd. Echter wist iedereen dat de zondag pas echt mooi zou worden als we drie punten zouden pakken. Onze tegenstander was Venlo heren 1. Wij stonden op de vierde plek met twee punten voorsprong op Venlo. Om uitzicht te houden op de derde plek moest er dus gewonnen worden.
Na een goede voorbespreking waarin iedereen zijn taken toegewezen kreeg en waarin ons strijdplan  besproken werd, begon de warming up. Al snel was duidelijk dat iedereen erg gefocust en gebrand was om met volle overgave de wedstrijd in te gaan.
De scheidsrechter blies op zijn fluit om de wedstrijd aan te vangen. Al snel werd duidelijk dat het een hele mooie zondag ging worden. Met snel combinatiespel sneden we door de Venlose linies. Het duurde dan ook niet lang totdat er gescoord werd. Thomas Heling kreeg op kopcirkel de kans om uit te halen en de bal in het Venlose doel te werken. Een paar minuten later kregen we een strafcorner die door ons strafcorner kanon, Wouter van Griensven, hard de touwen in werd gesleept. We bleven goed en geconcentreerd door spelen en het was Thomas die zijn tweede doelpunt mocht maken. Nog wat later kregen we weer een strafcorner welke opnieuw door Wouter benut werd. Ook Boud Sengers mocht nog zijn goal meepikken en zo was het 5-0 op het moment dat we gingen rusten.
In de rust werd ons duidelijk gemaakt dat we door moesten gaan waar we gebleven waren. We moesten ons eigen spel blijven spelen. Helaas kwamen deze woorden niet direct aan. Twee minuten na de start van de tweede helft scoorde Venlo de 5-1. Natuurlijk nog geen reden tot paniek maar zuur was het wel. We konden ons echter herpakken en Wouter bracht de stand op 6-1 na een goed ingepushte corner. Even later konden aanvallers van Venlo over de achterlijn onze cirkel binnenkomen. De bal werd voorgegeven en via een prachtige kaats van Paul in de lange hoek gewerkt. Wouter was echter in staat om voor ons weer een doelpunt te scoren en daarmee ook de eindstand te bepalen op 7-2.
Een prachtige wedstrijd met een prachtig resultaat. De biertjes na afloop van de wedstrijd smaakten dan ook heerlijk. Doordat HCAS verloren heeft van MEP staan we nog maar 1 punt achter op de derde plek. We zullen er dan ook alles aan gaan doen om die plek te bemachtigen.
Graag willen we iedereen bedanken die is komen kijken en uitnodigen om over twee weken ook samen met ons af te reizen naar Veghel voor onze uitwedstrijd tegen Geel-Zwart!