Samenstelling teams 2016-2017

 

Beste hockeyer en hockeyster,

 

De komende weken staan weer in het teken van het samenstellen van de jeugdteams voor het nieuwe seizoen. Doel is dat alle jeugdleden de mogelijkheid wordt geboden om op een passend niveau de hockeysport te bedrijven en zich met veel plezier te ontwikkelen in de hockeysport.

 

Hierbij worden door de KNHB de volgende leeftijdscriteria gehanteerd:

 

Groep

Categorie

Leeftijd*

Jeugd

A

16 - 17 jaar

 

B

14 - 15 jaar

 

C

12 - 13 jaar

 

D

10 - 11 jaar

Jongste Jeugd

E-8

9 jaar

 

E-6

8 jaar

 

F

6 - 7 jaar

 

* Peildatum is 1 oktober

Jeugd Teams A, B, en C-categorie

Alle teams zullen worden samengesteld op basis van leeftijd, hockeykwaliteit en motivatie van de spelers.

 

Selectieteams A

Bij de selectieteams is deelname aan de selectietrainingen op uitnodiging van de TC-Jeugd. De samenstelling van de groep die meedoet aan de selectietrainingen wordt bepaald in samenspraak met de trainers, coaches en onafhankelijke selecteurs. De namen van de spelers/speelsters die deel gaan nemen aan de selectietrainingen worden bekend gemaakt via de website. Mocht je naam er dan niet bij staan en wil je toch mee doen aan de selectietrainingen kun je dit aangeven via [email protected] onder vermelding van je naam, team, telefoonnummer en motivatie. Het TC lid verantwoordelijk voor de betreffende leeftijdscategorie zal de aanmelding beoordelen en de terugkoppeling verzorgen.

 

Selectieteams B en C

Het selectieproces bij de selectieteams bestaat uit 2 fasen: een pre-selectiefase en een selectiefase. De pre-selectiefase is voor iedereen toegankelijk en zal bestaan uit wedstrijdvormen. De selectiefase is alleen voor spelers/speelsters op uitnodiging van de TC-Jeugd en zal bestaan uit selectietrainingen.

De samenstelling van de groep die meedoet aan de selectietrainingen wordt bepaald aan de hand van de verkregen informatie uit de pre-selectiefase aangevuld met de informatie die door de coaches, trainers en onafhankelijke selecteurs wordt aangeleverd.

 

Let wel!

We kennen voor de B-  en C-categorie een open inschrijving voor de preselectie fase. Dit houdt in dat eenieder die gemotiveerd is om het volgend seizoen in een selectieteam te spelen zichzelf moet opgeven. Dit kan alleen door een mail te sturen voor vrijdag 6 mei 2016 met daarin je naam, team en telefoonnummer naar [email protected].

 


 

Breedteteams

Voor de samenstelling van de breedteteams zal dit in samenspraak gaan met de coaches en/of trainer. Naast de bovengenoemde aspecten van leeftijd, hockeykwaliteit en motivatie wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met sociale aspecten. Eventuele verzoeken kunnen aan de TC-jeugd bekend worden gemaakt door een mail te sturen naar [email protected] met daarin een duidelijke omschrijving van je verzoek, je naam en contactgegevens. Het moet duidelijk zijn dat niet alle wensen kunnen worden gehonoreerd. Beslissing hierover ligt bij de TC-jeugd. Het TC lid verantwoordelijk voor de betreffende leeftijdscategorie zal je verzoek beoordelen en de terugkoppeling verzorgen.

 

 

Selectie- en Opleidingsteams*

Breedteteams

JA

Philip Noten (ai)

Mark Booy en Brigitte den Ouden

JB

Mark Booy en Brigitte den Ouden

Mark Booy en Brigitte den Ouden

JC

Paul Houthooft

Paul Houthooft

JD

Kees Doelman

Kees Doelman

MA

Hans Nieland (ai)

Harrie Schonewille

MB

Martijn van Ommeren

Mark van de Kerkhof

MC

Michiel Serrarens

Wilbert van Elk

MD

Eduard Hoenderkamp en Ingrid Vlemmings

vacature

*

Opleidingsteams: MD2; MC2 en MB2

 

 

Jeugd Teams D-categorie

Alle teams zullen worden samengesteld op basis van leeftijd, hockeykwaliteit en motivatie van de spelers.

 

D-jeugd

Ook voor de D-categorie bestaat het selectieproces uit een pre-selectiefase, de D-carrousel en een selectiefase. De pre-selectiefase bij de D-categorie is toegankelijk voor alle kinderen die dit seizoen en volgend seizoen in de D-categorie spelen (dus alle kinderen die volgend seizoen 2e jaars D zijn) en zal bestaan uit wedstrijdvormen. De kinderen die volgend seizoen in de D-categorie spelen en nu nog in de E-categorie hoeven niet mee te doen aan de wedstrijdvormen. De D-carrousel is toegankelijk voor alle spelers/speelsters die volgend seizoen in de D-categorie spelen. De selectiefase is alleen voor spelers/speelsters op uitnodiging van de TC-Jeugd en zal bestaan uit selectietrainingen.

De samenstelling van de groep die meedoet aan de selectietrainingen wordt bepaald aan de hand van de verkregen informatie uit de preselectie fase, de D-carrousel  aangevuld met de informatie die door de coaches, trainers en onafhankelijke selecteurs wordt aangeleverd.

 

Jongste Jeugd Teams E en F- categorie

Bij de F en E6 jeugd gaan we ervan uit dat talent en mogelijkheden nog ontdekt moeten worden. Dit zijn dan ook geen criteria voor de samenstelling van de teams. Wel houden we bij de E6 jeugd ook het teambelang in de gaten.

 

Bij de E-8 jeugd stellen we de teams actief samen. Dat betekent dat we de kinderen gaan groeperen op basis van inzet, kwaliteit, talent en sociale samenhang. Zo wordt de persoonlijke groei van eenieder niet geremd en kan iedereen met veel plezier op zoek naar zijn talenten.

 

Planning

We streven ernaar om voor de HCH-dag op zaterdag 16 juli de definitieve indeling van zowel de selectieteams als de breedteteams bekend te maken.

 

Preselectie fase:

Categorie

Week

Dag

Datum

Tijd

Wat

Opmerkingen

JD

 21

Maandag

23-mei

17:00 - 18:30

Preselectie wedstrijden

Alleen de spelers die volgend seizoen in de D-categorie blijven

MC

 21

Maandag

23-mei

18:30 - 20:00

Preselectie wedstrijden

 

MB

 21

Maandag

23-mei

20:00 - 21:30

Preselectie wedstrijden

 

MD

 21

Woensdag

25-mei

14:00 - 16:00

Preselectie wedstrijden

Alleen de spelers die volgend seizoen in de D-categorie blijven

JC

 22

Maandag

30-mei

18:30 - 20:00

Preselectie wedstrijden

 

JB

 22

Maandag

30-mei

20:00 - 21:30

Preselectie wedstrijden

 

JD en MD

 22

Donderdag

2-jun

17:45 - 21:00

D-carrousel

Alle D-spelers/speelsters van volgend seizoen

 

Het meedoen aan een onderdeel van het selectietraject heeft voorrang op het meedoen aan een reguliere training.

 

Selectiefase:

De selectietrainingen vinden plaats in week 23, 24 en 25. De detailplanning wordt later via de site bekend gemaakt.

 

Bij vragen en/of opmerkingen graag even contact opnemen via [email protected].  

 

Met sportieve hockeygroet,

TC-jeugd en TC-Jongste Jeugd


Junioren | 17 April