Wedstrijdverslag H-1 11 oktober 2015

Zondag 11 oktober 2015. Het beloofde een mooie dag te gaan worden..

In de vroege ochtend was het herfst zonnetje al aan het schijnen toen er op HC Helmond de eerste wedstrijden van zondag 11 oktober werden gespeeld. Om 14:45 stond Helmond H1 vs. Rooi H1 op het programma. De voorbespreking werd voor een gedeelte gehouden tijdens het halen van een frisse neus in de Warande om iedereen scherp te krijgen en om de laatste aandachtspunten te bespreken.

De afspraak was gemaakt om in de beginfase hoge druk te zetten, echt kregen we niet meteen grip op hun opbouwers. Het doel was om in de eerste 10 minuten te scoren zodat de tegenstander wakker werd geschud en zodat het tevens geen handbalwedstrijd zou gaan worden.. Gelukkig werd kort na deze 10-minuten fase de wedstrijd opengegooid door de befaamde sleeppush van Fredje van den Berg, de bal belandde mooi in de hoek achter de goalie van St. Oedenrode (1-0). Niet heel veel later na een goede aanval tilde Marco Jansen met een heerlijk backhand schot de score naar 2-0.

Tijdens de rust werden de positieve maar daarnaast ook de verbeterpunten aangehaald om nóg scherper de tweede helft in te gaan. Na de rust kwam de goalenproductie pas echt op stoom. Als gevolg van goed rendement werden nog een serie strafcorners voor Helmond versierd. Goals van Fred, een geweldige tip-in van Michiel Beukie en daarnaast nog een goal van Daan Dams zorgden voor 3-0, 4-0 en 5-0. De mannen van Rooi hadden niet veel meer in te brengen dan een paar kansen (die overigens puik werden gepareerd door Laurens LG de Groot) aan de Helmondse zijde. Als neusje van de zalm, kers op de taart, top of the bill, crème de la crème, zette Paul Pistolen Paulus Meijerink de eindstand op het scorebord met een verwoestende flats door het midden van de cirkel. De keeper had waarschijnlijk een sleeppush in de linker kruising verwacht, echter dook hij volledig over de bal heen, 6-0!

Na de wedstrijd werd Mark Hornman verkozen tot man van de wedstrijd door zijn uitermate goede spel en omdat hij gewoon een mooie jongen is. Mooi weer, veel publiek, goede uitslag, koffertje mocht weer open, feestje na de wedstrijd, wat wil je nog meer. Het was een top zondag!

Wij willen alle fans opnieuw bedanken voor alle aanmoedigingen! Komende zondag 18 oktober (14:45) staat de uitwedstrijd tegen de mannen van Vught, MOP, op het programma. Hopelijk kunnen wij jullie fans ook daar verwachten om ons naar de overwinning toe te juichen.