Wedstrijdverslag Asten H1 - Helmond H1 (19-04-2015)

Afgelopen zondag hebben wij van Heren 1 het op mogen nemen tegen de heren van Asten H1. Een derby waar we lang naar uit hebben gekeken. Maar na de geweldige thuis wedstijd tegen hun, moesten we ook deze winnen om onze kans op play-offs te behouden.

Het fluitsignaal luidde voor de start van de wedstrijd en al na een minuut maakte Boud Sengers de 0-1 met een briljante tip in, met de assist van Floris van den Broek. Een hele vroege voorsprong voor ons. Maar er waren nog 69’ minuten te spelen en de 0-1 was zeker niet genoeg om de 3 punten mee naar huis te nemen. Asten moest komen en kwam af en toe met zeer sterke aanvallen, maar het bleef tot en met de rust 0-1.

De tweede helft begon en net als in de eerste helft begonnen wij weer sterk. Na enkele minuten loste Stijn Vermeulen een flats vanuit de 23 richting de goal en man of the match, Luc de Wolf, tipte deze formidabel binnen. Het stond enkele minuten in de tweede helft 0-2 voor Helmond en het zag er zonnig uit voor ons. Met heel veel energie bleven we vechten om onze voorsprong te behouden maar ook Asten bleef ervoor gaan. In het midden van de tweede helft zette Asten de score op 1-2 en werd het nog erg spannend. Maar tegen het einde van de wedstrijd kregen we een strafcorner mee, die met de sleep van Floris van den Broek werd benut en hij zette de score op 1-3. De eind uitslag en dus 3 punten voor Helmond!

Volgende week gaan we het thuis opnemen tegen Oedenrode H1. We hebben wat goed te maken tegen deze heren en winnen betekent weer een stapje dichter bij de play-offs. Wij hebben er in ieder geval erg veel zin in.
Wij danken de supporters die ons zijn komen aanmoedigen en hopen jullie volgende week weer te zien.